Osmeh koji pleni!

osmehOsmeh koji pleni pažnju

Uklanjane zubnih naslaga, pigmentacija ili deflekta gleđi zuba, izbeljivanje zuba ili ugradjivanje zubnog nakita mogu u velikoj meri poboljšati Vaš izgled.

Izmenjena boja ili oblik zuba narušavaju izgled a to pojedinim osobama da predstavlja veliki psiholski problem. Pored toga sve to dovodi do gubitka samopouzdanja, javlja se osećanje prerane starosti, nezadovoljstva i komleksa niže vrednosti, s’obzirom na to da su suta i zubi vidljivi u komunikaciji. Čak male korekcije na zubima bitno mogu da poboljšaju izgled, estetski zahvati poput uklanjanja zubnih naslaga, pigmentacija ili defekata gleđi zuba, zatim izbeljivanje zuba ili ugrađivanje zubnog nakita učiniće vas osmeh nezaboravnim. Specijalistička stomatoloska ordinacija PREMOVIĆ STOMATOLOGIJA objašnjava da sva područja stomatologije imaju za cilj da pored brige o zdravlju zuba i estetski zadovolje pacijenta. Zato ovom prilikom pišemo estetskim intervencijama na zubima koje su u praksi najčešće.

Defekti gledji zuba

Defekti gleđi često se nalaze na vidljivim površinama zuba i svojom hrapavošću zadržavaju naslage i pigmentacije. Sitna oštećenja gledji se jednostavno ispravljaju estetskim materijalima koji se savršeno uklapaju u okolnu boju zuba. Veća oštećenja tvrde zubne supstance zahtevaju terapiju protetskim nadoknadama kao sto su: krunica, most ili proteza. U ordinaciji PREMOVIĆ STOMATOLOGIJA upotrebljavaju se najsavremeniji materijali kojima se u velikoj meri unapređuje izgled pacijenta.

Crne i bele plombe

Najednostavniji način da promenite boju i izgled Vaših zuba jeste da stare crne (amalgamske) plombe zamenite savremenim belim koje se pravilnim odabirom boje mogu idealno uklopiti uz boju vasih prirodnih zuba. Savremenim naucnim istrazivanjima dokazano je da su crne (amalgamske) plombe štetne po zdravlje zbog sadržaja žive.